Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی حاشیه شهرهای استان اردبیل بویژه در شهر اردبیل مشکل اساسی در مقاومت ساختمان دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا صدیف بدری در گفتگو با خبرنگار سبلان‌ما در خصوص توان مقاومت ساختمانهای اردبیل در برابر زلزله هفت ریشتری، بیان داشت: ساختمانهای نوساز و مهندسی ساز موجود در اردبیل اکثرا از وضعیت مناسب برخوردارنداما  بافت های فرسوده و سکونت گاههای غیر رسمی حاشیه شهرها بویژه در شهر اردبیل از نظر مقاومت ساختمان مشکل اساسی دارند؛ قطعا ساختمان های بافت فرسوده و حاشیه خسارت کلی خواهند دید که شدت آن غیر قابل پیش بینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین تصریح کرد: طی 10 سال گذشته در حوزه نوسازی بافت فرسوده مساکن روستایی در استان اردبیل اقدامات خوبی صورت گرفته و نوسازی و بهسازی مسکن روستایی اردبیل بالای 50 درصد و از متوسط کشوری بالاتر است، اما با این وجود نیاز است که مساکن روستایی بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس خاطر نشان کرد: در ساخت و سازی که از طریق قانون نظامندی مهندسی در اردبیل صورت گرفته خوشبختانه سال به سال اقدامات خوبی در طراحی و نظارت ساختمانها صوررت گرفته اما کافی نیست و با حد مطلوب فاصله دارد.

وی تاکید کرد: در آیین نامه طراحی و اجرای ساختمان هدف این نیست که سقف و دیوار و سازه ساختمان تخریب نشود، هدف اصلی در زلزله هایی با ریشترهای متفاوت حفظ جان انسان و کاهش تلفات انسانی است که به نظر بنده به این هدف ساختاری تا حدودی دست یافته ایم، حتی در مسکن مهری که اینهمه به آن ایراد می گیرند که البته به نظر من این ایرادات  کارشناسی هم  نیست شاهد بودیم  با اینکه دیوارها در زلزله 7 ریشتری  کرمانشاه فرو ریخت اما جان انسانها حفظ شده است و 2نفر از 435 فوتی مربوط به مسکن مهر بود.

بدری یادآور شد: بزرگی زلزله شمالغرب مشابه زلزله منجیل بود اما تلفات و خسارت و انسانی این زلزله یک دهم زلزله منجیل نبود که این مسئله نشان می دهد رفته رفته کیفیت ساختار مهندسی ما بهبود می یابد اما لازم است اصلاحاتی در قانون نظام مهندسی و در اجرای قانون فعلی صورت بگیرد .

نماینده مردم اردبیل خاطر نشان کرد: اجرای قانونی فعلی جای بحث دارد که اگر نظام مهندسی، شهرداری ها در شهر ها و نماینده عالی دولت در استانداری ها همت کنند اجرای قانون فعلی نظام مهندسی و مسائل فنی بیش از گذشته و دقیقتر پیاده خواهد شد.

وی گفت: استاندارد سازی مصالح ساختمانی نقش محوری در مقاوم سازی ساختمانها دارد باید دولت و سازمان استاندارد به این مسئله مهم عنایت داشته باشند تا مصالح استاندارد تولید شود

بدری تاکید کرد: برای مقاوم سازی ساختمانهای کشور، ساختمان سازی ما باید از حالت سنتی سازی خارج شود و به سمت صنعتی سازی برود؛ در شرایط کنونی به ساختمانها مصالح سنگین تحمیل می شود چه در دیوار و سقف و نما.

وی گفت: با بکارگیری مصالح سبک می توان تلفات را کاهش داد در اجرای ساختمان مشکل داریم؛  اجرای ساختمان باید توسط مهندسان انجام شود در حال حاضر توسط مجری ذی صلاح این کار انجام نمی شود؛ دولت باید به سیاستگذاری، کنترل و نظارت حوزه ساختمان توجه جدی کند.

  به گفته بدری حتما باید شرکت های قوی تولید کننده مصالح ساختمانی و شرکت مجری ساختمانی استاندارد پا بگیرد و بانک ها هم با دادن تسهیلات ارزان و کم بهره با راحترین شرایط به سازندگان و نیازمندان در نوسازی عنایت داشته باشند تا مسکن ایمن داشته باشیم .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۳۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰میلیون هکتار باقی مانده است. این یعنی حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده است.

محمد فرامرز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون در کشور حدود ۴۲ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری انجام شده و ۳۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در دست اجرا و اجرا شده است، گفت: همچنین ۲۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری داریم که اجرایی نشده است.

وی افزود: به طور کل در کشور از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰ میلیون هکتار باقی مانده است. از این ۹۰ میلیون هکتار نیز ۲۰ میلیون هکتار دارای مطالعه آبخیزداری و ۷۰ میلیون هکتار نیز بدون مطالعه است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: این یعنی تمام این سالها تنها حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده که عدد بسیار کمی است.

بارش ها تا ۳۰۰میلی متر هم گزارش شد

وی در ادامه به بارش های اخیر نیز اشاره کرد و گفت:امسال و سال‌های قبل در مناطق جنوبی و مرکزی کشور بارش های شدیدی  گزارش شد. به طور مثال در سیستان و بلوچستان میانگین بارندگی ۱۱۰ میلی متر است ولی در نیمه اول فروردین سالجاری ۳۰۰میلی متر بارندگی در آن منطقه داشتیم.

فرامرز عنوان کرد: در نیمه اول فروردین استان‌های ایلام،  خوزستان، فارس، کرمانشاه،  لرستان، مرکزی و یزد درگیر بارندگی بودند و در نیمه دوم فروردین نیز  بوشهر،  جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد و خراسان جنوبی بارندگی های زیادی داشتند. در اوایل اردیبهشت نیز علاوه بر استان‌های ذکر شده اصفهان نیز اضافه شد.

باید روان آب‌ها را مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه آبخیزداری به معنای کنترل سیل نیست بلکه مدیریت روان آب است، گفت: هر سال بخشی از روان آب‌های سیلابی وارد دریا، کویر یا از کشور خارج می‌شوند و باید با استفاده از آبخیزداری بتوانیم بخشی از روان آب‌ها را داخل حوضه نگه داریم و  آنها را وارد منابع آبی قابل دسترس کنیم تا امکان استفاده از آنها در بخش های مختلف فراهم شود.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی اضافه کرد:کارکرد دیگر آبخیزداری حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

وی با اشاره به اینکه برای سال ۱۴۰۲ ،۱.۷ همت بودجه آبخیزداری در نظر گرفته شده بود، گفت: که از این میزان تنها ۶۰درصد اختصاص یافت.

 اعتبار آبخیزداری کافی نیست

فرامرز در پایان با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه باید ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری مصوب و اجرایی شود، گفت:در حال حاضر تامین اعتبار  و منابع یکی از چالش های پیش و روی آبخیزداری است. ظرفیت اجرایی، متخصص، پژوهش وجود دارد ولی منابع کافی نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دوربرگردان دردسرساز در شهر رشت
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • قدردانی از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان سازی جمعیت
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • علم‌الهدی: وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد/ حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی